Notifications

New releases
Gigs in your city

Location

,

If you want to change your current location:

2009
Me and You
2007
April
2006
Nude
2006
Turquoise & Crimson
2000
Music for People
1998
Visual Audio Sensory Theater
VAST Feb 14, 2019
Rakaman Audio: Jawaban VAST Saya sedang mendengar album "Variasi Alunan Satu Tujuan" by VAST Jom layan album hebat ini di JOOX!https://goo.gl/Ap4SQx (#JOOX) Door 1: Bahawasanya suara dlm rakaman audio ini adalah tulen suara VAST Door 2: VAST xpernah menafikan.. Patuh Syar'ie. Tak bek membohong.. Door 3: Selamat mendengar... #VAST #akupencinta #bukanpendusta JOOX Malaysia
VAST Feb 08, 2019
Hai gais.. ade yg masih bercuti raya ker hari ni..? jom layan lagu2 VAST di itunes.. https://itunes.apple.com/my/album/variasi-alunan-satu-tujuan/1450472345 #VAST #ITUNES #variasialunansatutujuan
VAST Feb 07, 2019
Assalamualaikum gais.. Jemput layan lagu Vast "Kekasih Maha Agung" malam2 ni.. try2 la request kat ikim.fm ker.. Biasa2 ikim siar Vast "Penasaran" jer kan.. officially digital platform kami bawah Ada Exists "Oh Ibu"... jenguk2 ler yer utk layan semua lagu Vast secara digital... #VAST
VAST Feb 06, 2019
وَقُل لِّلۡمُؤۡمِنَـٰتِ یَغۡضُضۡنَ مِنۡ أَبۡصَـٰرِهِنَّ وَیَحۡفَظۡنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبۡدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنۡهَاۖ وَلۡیَضۡرِبۡنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُیُوبِهِنَّۖ وَلَا یُبۡدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوۡ ءَابَاۤىِٕهِنَّ أَوۡ ءَابَاۤءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوۡ أَبۡنَاۤىِٕهِنَّ أَوۡ أَبۡنَاۤءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوۡ إِخۡوَ ٰ⁠نِهِنَّ أَوۡ بَنِیۤ إِخۡوَ ٰ⁠نِهِنَّ أَوۡ بَنِیۤ أَخَوَ ٰ⁠تِهِنَّ أَوۡ نِسَاۤىِٕهِنَّ أَوۡ مَا مَلَكَتۡ أَیۡمَـٰنُهُنَّ أَوِ ٱلتَّـٰبِعِینَ غَیۡرِ أُو۟لِی ٱلۡإِرۡبَةِ مِنَ ٱلرِّجَالِ أَوِ ٱلطِّفۡلِ ٱلَّذِینَ لَمۡ یَظۡهَرُوا۟ عَلَىٰ عَوۡرَ ٰ⁠تِ ٱلنِّسَاۤءِۖ وَلَا یَضۡرِبۡنَ بِأَرۡجُلِهِنَّ لِیُعۡلَمَ مَا یُخۡفِینَ مِن زِینَتِهِنَّۚ وَتُوبُوۤا۟ إِلَى ٱللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ لَعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya. [An-Nur 31] #ABO #VAST
VAST Jan 28, 2019
Alhamdulillah setelah kian lama menanti... Hari ini kami buat pengumuman penting! Sila ambil perhatiannn ya. Hari ini, lagu2 VAST dah ada di platform digital!(baru buat 😆) Korang boleh dgr lagu2 kami secara online tak kira di mana jua. Haha. 😝😆 Jgn lupa follow ye. Dan teruskan mendengar lagu2 kami walaupun dah jemu. Hhaha. Jgn kecewa, pengumuman lagu baru akan menyusul tak lama lagi. Heheh. #vastsayangkamu #vast #penasaran #spotify #joox
VAST Jan 21, 2019
Selamat Hari Tua! To Abg Long Penasaran VAST aka Aslam Semoga panjang UMUR dan MURAH REZEKI serta dipermudahkan Urusan dunia dan akhirat Aminnn #turnto3_ #happybirthday #penasaran #variasialunansatutujuan
VAST Jan 17, 2019
#throwback cover lagu ainulmardhiah secara spontan di fb live 😁 Bila lagi eh VAST nak buat cover? Ahaha
VAST Jan 10, 2019
Lafaz Yang Tersimpan - UNIC cover by @nazmilhusaini si suara halus. Nampak sama tapi bukan dia 😆😝 Boleh checkidout full video kt FB beliau ye guys! Nazmil Vast #nasyidcover #lafazyangtersimpan #unic #vast #penasaran #coversong
VAST Jan 07, 2019
Jom layan 👍😉 Ya Man Hawah cover by @nazmilhusaini
VAST Jan 04, 2019
Assalamualaikum semua! Dah nak keluar gua ni 😂
VAST Dec 20, 2018
Syamail muhammadiah cover by @nazmilhusaini UNIC
VAST Dec 19, 2018
Selamat hari lahir @nazmilhusaini ! May Allah bless you
VAST Dec 17, 2018
انا لله وانا اليه راجعون... Salam takziah pd keluarga saudara Adib, Semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman.
VAST Dec 06, 2018
Are you ready malaysian? #affsuzukicup2018 #MalaysiaVSVietnam
VAST Nov 29, 2018
اللهـُـمٌَ صَـلِّ عَـلَـى سـَـيْـدِنَـا مـُـحَـمٌَــدٍ وَعَـلَى آلِــہِ وَصَـحْـبِــہِ وَبَـارِك وَسَـلِّـم . "Dunia ini umpama lautan yang luas. Kita adalah kapal yang belayar di lautan yang telah ramai kapal karam di dalamnya. Andai muatan kita adalah iman dan layarnya taqwa, nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini" . [ TarbiYYaH KeHidupaN ] . _muhasabah diri_ . _mati itu pasti_ . _maafkan saya..doakan saya_ . #ABO #VAST
VAST Nov 20, 2018
Kekasih Maha Agung #maulidurrasul #maulidurrasul1440h
VAST Nov 20, 2018
💖اللهم صلي على سيدنا محمد💖 💖اللهم صلي على سيدنا محمد💖 💖اللهم صلي على سيدنا محمد💖
VAST Nov 05, 2018
Jika Allah swt menciptakan butiran salji yang sangat terperinci sebegini rupa, bagaimana pula DIA menciptakan manusia yang lebih terperinci seperti kita? Lihat betapa pentingnya kita dlm kehidupan ini.
VAST Nov 05, 2018
Jom Kita amalkan amalan Beristighfar dlm kehidupan, setiap saat dimana jua kita berada, Mudahan2 kita sentiasa dlm rahmat Allah.
VAST Oct 30, 2018
VAST Oct 04, 2018
Salam Takziah... اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّارِ Ya Allah, ampunlah dosanya, limpahkan rahmat kepanya, selamatkan dia dan ampunkan kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dgn air, salji dan air sejuk. Bersihkannya drp kekotoran dosanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dgn rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka. #Takziah #bomba #puchong
VAST Sep 23, 2018
Selamat menduduki peperiksaan UPSR buat adik2 semua.. mlm ni tidur awal.. Kpd mak ayah, solat hajat dan doakan utk anak2 kita..senjata utama kita! mudah-mudahan Allah lapangkan hati & dberi ilham terbaik utk menjawap soalan peperiksaan.. . . اللهم لا سهل الا ما جعلته سهلا، وأنت تجعل الحزن إذا شءت سهلا . "Ya Tuhanku, tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah dan perkara yang susah boleh Engkau jadikan mudah, apabila Engkau mengkehendakinya." . #VAST #UPSR
VAST Sep 14, 2018
اللهم صلي على سيدنا محمد
VAST Sep 10, 2018
Salam Tahun Baru Hijrah 1440.. Sama2 kita berazam utk jadi lebih baik dr semalam, kelmarin dan sebelumnya.. Hijrah menuntut perubahan dlm diri, keluarga, masyarakat & negara... Salam dari kami VAST..
VAST Aug 12, 2018
Kita benar2 diakhir zaman.. Amalkan doa ini disetiap 5waktu yg Fardhu..serta dlm sunnat2 yg lain.. Moga kita semua terhindar dr fitnah dunia.. azab kubur.. azab api neraka.. fitnah kehidupan dan kematian.. dan drpd fitnah Dajjal.. Doakan utk kita semua sesama muslim.. Ummah bersatu..!! #VAST #ABO ABO Services